O PODJETJU
PET PLUS
O PODJETJU
ARTIKLI
CENIKI
NOVOSTI
GALERIJA
POVEZAVE

O podjetju

 

      Resnejše delovanje in zametki podjetja so se začeli leta 1986, ko se je v okviru Društva Akvaristov Ljubljana odprla majhna akvaristična prodajalna, ki je delovala do približno leta 1990. Predhodnica, prvo podjetje Argus je bilo ustanovljeno približno leta 1989 in je bilo takrat med prvimi privatnimi podjetji s tega področja pri nas.
Kot nadaljevanje le tega je bilo leta 1991 ustanovljeno podjetje Pet Plus in nato še leta 1993 podjetje Vet & Pet, ki naj bi skrbelo za distribucijo.
Podjetje ima bogate izkušnje, saj smo med prvimi pri nas začeli (legalno) uvažati žive organizme - rastline, plazilce in ribe, saj prvi uvozi iz Tajske in Brazilije segajo že v začetek osemdesetih let, kar pa se je pozneje zaustavilo zaradi ''stabilizacije v Yu'' in poznejših dogodkov.
Prav tako smo bili med prvimi, ki smo konec 80 let začeli uvažati ribe iz takratne Čehoslovaške in v Evropi gojene vodne rastline (Danska, Nizozemska). Kar se tiče tehničnih pripomočkov, smo na naše tržišče pripeljali izdelke podjetij kakor so Sicce, Sacem, Project, Hydor, Marchioro, Ecis, Argent, etc.; dolga leta (dokler se firma Vet & Pet ni konec l. 97 ''osamosvojila'') pa smo bili ekskluzivni zastopniki izbranih podjetij kakor so Hagen, Phillips-Seven Seas, PetAg, Cardinal Labs in Hill's Pet Nutrition, tako da imamo izkušnje ter vemo, kateri izdelki so optimalni za naše/vaše namene.
Zopet smo orali ledino pri uvajanju nove oblike filtriranja, saj smo med prvimi (ker smo jih tudi prvi uvozili) začeli uporabljati potopne črpalke, povezave brez natege (kar je sedaj normalno), nove filtrirne materiale, ''overflow'' (prekapne) sisteme, suho/mokro filtriranje, uporabo UV sterilizatorjev, peščene filtre ter sisteme za centralno filtriranja, tako da imamo za sedaj v karantenskih prostorih največji centralni filtrirni sistem za 8.000l (pretoka je 36.000l na uro) sladkovodnih akvarijev ter več manjših sistemov za akvarije z morske vodo.
Mislimo, da smo vam, glede na izkušnje (čeprav se tudi mi še zmeraj učimo) sposobni svetovati optimalne rešitve, seveda pa ne sprejememo projektov, katerih ne moremo realizirati in katere bo težavno ali nemogoče vzdrževati. Predvsem pa ne sprejememo projektov pri katerih bi trpele živali.
Ravno zaradi zadnjega, živih organizmov, bi apelirali na razne projektantske organizacije ter arhitekturne biroje, naj se prej posvetujejo z poznavalci s tega področja, in to preden začnejo delati projekte ki vklučujejo akvaristiko oziroma teraristiko in ne šele potem, ko je prepozno – tu se dela dosti napak, žrtve pa so tako naročniki kot ''prebivalci'', samo dva majcena primera – neprimerna postavitev akvarijev (direktno sonce skozi velika debela okenska stekla), ali pa to, da so "projektanti" zaradi estetskega izgleda pozabili pustiti primeren prostor za ustrezen filter.
Zato je naše moto, da vam ne obljubljamo nemogočih stvari, npr. akvarije čudnih, ekstravagantnih oblik, temveč samo tisto, kar je v vašem interesu, kar se da napraviti, čimbolj preprosto vzdrževati in predvsem, kar je v interesu živih organizmov, ki bodo naseljevali vaš akvarij.

pisarna: Ulica Vide Pregarc 11a tel: +
  1000 Ljubljana fax:
E - mail info@pet-plus.com  

[PET PLUS] [O PODJETJU] [ARTIKLI] [CENIKI] [NOVOSTI] [GALERIJA] [POVEZAVE]


Naš E-mail naslov: info@pet-plus.com  

Zadnji popravek