Filtri in črpalke
AZOO_NAltElementalButton.GIF (1731 bytes)
PET PLUS
O PODJETJU
ARTIKLI
CENIKI
NOVOSTI
GALERIJA
POVEZAVE

Filtri in črpalke

Voda v akvariju mora biti čista in primerna za življenje vodnih organizmov. To dosežemo z njeno redno menjavo (na to kar radi pozabimo!) in sveda s primernim filtrirnim sistemom, ki deluje tako fizično - očisti vodo drobnih plavajočih delcev, kot tudi biološko kar pomeni, da v procesu delovanja iz vode odstranjuje strupene snovi, ki nastajajo z razpadom ostankov hrane, gnijočih rastlin in ribjih izločkov.   Ravno zato ni vseeno kakšen filter vgradimo v akvarij, saj je od njega odvisna kvaliteta vode in s tem zdravje prebivalcev akvarija. Filter za katerega se odločimo mora imeti primerno biološko čistilno moč, ki je odvisna od filtrirnih materijalov, ki se v njem nahajajo, njegove velikosti ter tudi pretoka vode skozenj

 

 

 

Ponujamo vam več različnih filtrov za akvarije; tako majhne "filtrčke" kot tudi velike kombinirane filtrirne sisteme, ki vsebujejo še ultravioletni filter ter so primerni za velike akvarije ali celo za centralne filtre v gojitvenih in karantenskih sistemih.
Opozoriti vas želimo še na tako imenovane "fluidized bad" filtre, ki zaradi svojega odličnega biološkega delovanja postajajo zadnjih nekaj let pravi hit v akvaristiki. Prav na kratko, to so filtri, ki za filtrirni medij uporabljajo zelo droban kremenčev pesek, katerega voda, ki teče skozi filter neprestano giblje oziroma meša. Na plavajočih peščenih delcih, ki imajo mimogrede zelo veliko površino, se naselijo bakterije, ki nato biološko čistijo vodo.
Do predstavitve naše ponudbe filtrov in črpalk pridete s klikom na povezavi v zgornjem desnem kotu strani

[PET PLUS] [O PODJETJU] [ARTIKLI] [CENIKI] [NOVOSTI] [GALERIJA] [POVEZAVE]


Naš E-mail naslov: info@pet-plus.com

Zadnji popravek 11. November 2007