Akvariji
AZOO_NAltElementalButton.GIF (1731 bytes) Knjige_NAltElementalButton.GIF (1738 bytes)

wpe1.jpg (1302 bytes)
PET PLUS
O PODJETJU
ARTIKLI
CENIKI
NOVOSTI
GALERIJA
POVEZAVE

Akvariji...

 

Akvarij, terarij ali paludarij (tudi te vam ponujamo) niso le preproste steklene posode v katerih tako ali drugače živijo ribe, plazilci dvoživeke in morda še kakšne druge nižje razvite živalske vrste.

 

 

Nikakor, to so okna v življenje sveta, ki je v širših dimenzijah poleg nas, pa ga ne poznamo oziroma se ga niti ne zavedamo!

 

 

 

Če se odločimo za nakup in postavitev akvarija, terarija ali pludarija, si želimo ta svet ali svetove približati, pa naj si bo to zaradi lepote ali pa morda celo iz želje po globjem poznavanju narave in življenja okoli nas. S tem pa prevzamemo tudi odgovornost za življenje rib in ostalih organizmov, ki jih na ta način prenesemo v naše domove. Zavedati se namreč moramo, da so tudi to živa bitja, ki si prav tako kot mi zaslužijo bivanje v njihovim zahtevam primernem okolju - pa je prav vseeno ali so to ribe in naprimer plazilci razmnoženi in vzgojeni v ujetništvu ali pa ulovljeni v naravi.
Z malo truda in razumevanja jim lahko zagotovimo ugodne življenske razmere podobne tistim v katerih živijo v naravi, v nekaterih primerih pa jim lahko zagotovimo celo boljše, če pomislimo kako pospešeno uničujemo okolje okoli nas.
Zakaj takšen uvod pri predstavitvi "posod"? Zato, ker je eden izmed prvih pogojev, da vse omenjeno dosežemo nabava primernega akvarija, terarija ali paludarija. Primerno velikega, kvalitetno narejenega in kar je prav tako pomembno, s primerno razsvetljavo.  In, če je kje resnično, da je najdražji poceni nakup, je to pri akvariju. Ne pustite se zavesti skriti misli o varčevanju! Se ne izplača!
Nakup npr. dvestopetdeset literskega akvarija z eno žarnico, premajhnim filtrom in pokrovom iz tanke plastike, ki vam bo kmalu počil je nesmisel. Kratkoročno vas bo sicer prišel ceneje, dolgoročno pa dražje, da o slabi volji ne govorimo..
"Vsak, svojo robo hvali," boste rekli. Morda, in morda celo ne brez razloga.Zato vas vabimo, da si ogledate predstavitev po našem mnenju kvalitetnih izdelkov. Povezavi sta v zgornjem desnem kotu strani.

[PET PLUS] [O PODJETJU] [ARTIKLI] [CENIKI] [NOVOSTI] [GALERIJA] [POVEZAVE]


Naš E-mail naslov: info@pet-plus.com

Zadnji popravek 25. October 2009